גיבוי icloud – הסבר קצר וקולע

מה זה icloud?

על המכשיר שלנו יש המון מידע, חלקו חשוב יותר וחלקו חשוב פחות, בעבר הלא רחוק היה עלינו לגבות את המכשיר פיזית ע"י חיבור למחשב, לעשות גיבוי. לא עוד

icloud הוא בעצם ענן זיכרון פרטי, את הענן יכול לקבל כל אחד שברשותו apple id. ובענן יגובו כל הנתונים אשר באייפון, חברת אפל מקצה כ 5 גיגה בייט לכל משתמש, ניתן להרחיב את החשבון במידת הצורך, הנה כמה טיפים וכמה הסברים על גיבוי icloud.

מה גיבוי icloud מגבה בעצם? 

הכל, כולל הכל בעצם! אם קניתם איחסון, וחשבון ה icloud שלכם אומר לכם בהגדרות הגיבוי שיש לכם גיבוי מלא, אז הוא מלא כולל הכל.

איך בודקים אם יש גיבוי? 

נכנסים להגדרות, בוחרים בשורה הראשונה עם השם שלנו, זהו החשבון שלנו, תחת החשבון שלנו נמצא כפתור ה icloud.

נכנסתם ל icloud? יופי. אפשר להמשיך. בשורה הראשונה נוכל לראות את נפח האחסון שלנו וכמה אנו מנצלים ממנו.

רוצים לרכוש אחסון ב icloud? 

בשורה הראשונה אחרי נפח האחסון, נוכל לראות את כפתור ה " נהל שטח אחסון" לחיצה עליו תראה לנו את החבילה שלנו, ואילו חבילות ניתן לרכוש בתשלום חודשי לחברת אפל. 

שיפור ביצועי האחסון באייפון – היתרון המרכזי בגיבוי icloud 

optimize iphone storage בעצם הוא החידוש המשמעותי ביותר בגיבוי ה icloud, הוא מאפשר לנו להשאיר את התמונות והסרטונים שלנו במכשיר, כשהם לא תופסים מקום כלל מנפח המכשיר, אמנם ניהיה חייבים אינטרנט על מנת לצפות בסרטים והתמונות, אבל זהו פתרון מעולה למשתמשים אשר חווים בעיות זכרון. 

אז איך עושים גיבוי באייקלאוד? 

קודם כל ודאו שיש לכם מספיק שטח אחסון, גיבוי אייקלאוד בפעם הראשונה לא לוקח דקה, אם קניתם אחסון או שיש לכם מספיק מקום, הגיבוי ייעשה באופן אוטומטי, כל שעליכם לעשות הוא לחבר את המכשיר לאינטרנט האלחוטי, וכן לחברו לשקע החשמל, גיבוי ה icliud מתבצע במהלך הטעינה בלבד. 

restore icloud beckup

איך משחזרים מידע מחשבון ה icloud? שימו לב 

אם ברצונכם לשחזר את כלל המידע מהענן, כולל הכל, ברמה שהאפילו האפליקציות חוזרות בדיוק למקום, (במידה ויש לכם גיבוי כמובן) יש להחזיר את הגיבוי כשהמכשיר במצב מאופס, ובהגדרת המכשיר הראשונית תגיעו לעמוד שיחזור מידע, האייפון ישאל אתכם באיזה גיבוי ברצונכם לבחור, שחזור מהאייטונס, שחזור מהענן, הגדרה כאייפון חדש, או העברת נתונים ממכשיר אנדרואיד, נבחר בשחזור גיבוי icloud כמובן. 

אם המכשיר כבר מוגדר, ניתן לחבר את חשבון ה icloud בהגדרות המכשיר, גם באופציה זו יחזרו הנתונים החשובים אל המכשיר, אנשי קשר, תמונות, פתקים וכו, מה שלא יחזור אלו הגדרות המכשיר, צלצול המכשיר, תמונות הרקע והגדרות נוספות, את האפליקציות ניהיה חייבים להוריד פעם נוספת. 

אם ברצונכם לשחזר את המכשיר בדיוק אבל בדיוק כמו המכשיר הקודם, יש לבחור באופציה הראשונה.